De muziekkorpsen & shows

Amigo

Show- & Marchingband AMIGO uit Leiden mag zich vol trots tot één van de betere orkesten van Nederland rekenen. Bij vrijwel alle concoursen waaraan zij deelnam behaalde zij goud. Ook is de band een graag geziene gast in binnen en buitenland. Amigo brengt een show met muziek van de Britse band Coldplay. Met deze fantastische muziek kan zij het publiek boeien en meenemen in een gevarieerd showspektakel. Het is een show die zich kenmerkt als theatraal: sterke wisselingen in intensiteit en vaart, met onverwachte wendingen, visuele aspecten en een rode draad door de gehele show.


Iserlohner Stadtmusikanten

Dit keer hebben we weer eens een buitenlands korps: de show- en marchingband Iserlohner Stadtmusikanten uit Duitsland.

In hun nieuwe uniformen presenteren zij hun bekende Queen-show.

 


VIOS

Show- & Marchingband VIOS uit Mijdrecht bestaat uit een enthousiaste groep slagwerkers en blazers met een modern repertoire en verrassende shows. Een goed voorbeeld hiervan is de nieuwe taptoeshow Can't Take my Eyes, waarmee de band optreedt in een modern showuniform.


Showkorps O&V

Showkorps O&V uit het Brabantse Nuenen was nog niet eerder te gast tijdens Taptoe Veenendaal en komt optreden met hun show "Generations". De muzikale choreografie wordt ondersteund door Color-Guard.


The Blue Seals

Muziek & Showkorps The Blue Seals uit Zeewolde presenteert dit jaar voor het eerst een show. De premiere van "Into the Blue" zal bij Taptoe Veenendaal te zien zijn. Zij brengen met het toepasselijke thema water, vernieuwing en verassingen voor het publiek.


Scheepjeswolharmonie

Natuurlijk is ook de Veenendaalse Scheepjeswolharmonie weer van de partij. Zij verzorgen het intrada en doen mee aan de finale.


Finale

De taptoe wordt afgesloten met een finale waarin alle muzikanten gezamenlijk musiceren.